Jotenkin jännää, miten Facebook yrittää kovasti olla tilanteeni tasalla ja sopeutua muutoksiin. Ennen naimisiin menoa, kun tiedoissani oli vielä "kihloissa"-maininta, oli sivupalkki täynnä mainoksia unelmien hääpuvuista, valkoisista kengistä ja kutsukorteista. Nyt parisuhdestatukseni muutoksen jälkeen mainoksetkin ovat täysin erilaisia. Nyt tyrkytetään kyselykampanjoita odottaville äideille, pienten lasten kerhotossuja, koko perheen elämysretkiä - ja hedelmöityshoitoja. Varmuuden vuoksi kaikkea mahdollista, josko jonkin tärppäisi.

Niin, häitämme vietettiin hiljattain. Kävimme maistraatissa hoitamassa viralliset paperit ja sitten erikseen vietimme kunnon hääjuhlaa perheen, sukulaisten ja ystävien kesken. Samankaltaiset häät kuin kenellä tahansa muullakin - oli hääkakun leikkausta, morsiamenryöstöä, häätanssia. Pappi siunasi meidät ja puhui kauniisti parisuhteesta ja sen vaalimisesta. Päivä oli pikkuisen tihkusateinen, mutta pääasiassa kaunis, juhlapaikka upea, me molemmat onnellisia ja säihkyviä. Valokuvia otettiin hurjasti. Tunnelma oli lämmin ja rakkaudentäyteinen. Jotenkin huikeaa oli tajuta kontrasti siinä, että samat ihmiset, joille olimme suhdettamme salailleet, olivat nyt paikalla juhlimassa meitä, meitä kahta, meidän parisuhdettamme. Kuinka pitkä matka onkaan kaapin uumenista kuohuviinilasien nosteluun meille kahdelle, halailukuviin ja julkiseen pusutteluun! Ilman onnenkyyneliä en päivästä selvinnyt, eihän ollut tarpeenkaan. Kauniit muistot jäivät ja vasemmassa nimettömässäni kimalteleva timanttisormus, sitä välillä pysähtelen ihailemaan ja muistelemaan onnellista päivää, kuin onnellista unta.  

Suuren askeleen, parisuhteemme virallistamisen jälkeen, olemme ottamassa seuraavaa, vielä suurempaa askelta. Aika on varattuna hedelmöitysklinikalle. Esitietolomakkeet tulivat postissa täytettäviksi. Jännittää. Jännittää, millaisen kohtelun saamme, osaanko olla fiksusti, mitä osaan vastata kysymyksiin siitä, miksi juuri me. Kai siellä monenlaista on nähty ja kuultu, onhan? Jännittää, miten asia etenee, mitä toimenpiteitä tarvitaan. Miten elimistöni toimii, toimiiko, enhän siitä ole laikaan varma, mistä tietäisinkään. Jännittää, kuinka pitkä ja kallis taival tästä tulee, miten jaksamme ja kestämme, mitä vaaditaan ja kuinka paljon kuormaa saamme kestää. Osaanko, pystynkö, jaksanko, uskallanko, kantaako elämä kuitenkin.